Одобрене ревизије Женевске декларације Светске медицинске асоцијације

Представници лекара из света, који су се састали на годишњој Генералној скупштини Светске медицинске асоцијације у Чикагу, 14. октобра 2017. године одобрили су ревизије Женевске декларације, у чему је учествовала и Лекарска комора Србије, као чланица Асоцијације 

Опширније...

Гласник ЛКС бр. 29

Гласник ЛКС бр. 29pdf iconГласник Лекарске коморе Србије бр. 29

Обавештење за чланове рлкцзс

crvena tackaПоштовани,

Неопходно је да до краја 2017. године ажурирате своје податке у РЛКЦЗС – запослење, адресу пребивалишта, број телефона, е-маил адресу, презиме и друге битне чињенице уколико је дошло до њихових измена. Измену је потребно пријавити и документовати (нпр. уколико је дошло до промене презимена или адресе, потребно је доставити очитану личну карту).

Опширније...

У Србији смањена употреба антибиотика за 18 одсто

Према званичним подацима Агенције за лекове и медицинска средства Србије, у 2016. години постигнуто је значајно смањење укупне потрошње антибиотика за системску примену од 18 одсто“, истакао је министар здравља, асс др Златибор Лончар, на конференцији за новинаре одржаној поводом обележавања Светске недеље (13-17.11.2017.) и Европског дана свесности о рационалној употреби антибиотика. Лончар је додао и да тај напредак представља резултат низа активности Министарства здравља Републике Србије у оквиру Кампање за рационалну употребу антибиотика.

Опширније...