Обавештење о комеморацији Николи Мараш

NMПоштовани,

Комеморација доктору Николи Мараш, специјалисти пластичне и реконструктивне хирургије који је од последица корона вируса преминуо 25. фебруара ове године, биће одржана у недељу 30. маја 2021. у 13 часова у Књажевско-српском театру у Крагујевцу.

Никола Мараш рођен је 1952. у Крагујевцу, где је завршио основну и средњу школу. Медицински факултет је завршио у Београду 1977. Специјализацију из области пластичне и реконструктивне хирургије обављао је на Војно-медицинској академији у Београду и на одељењу пластичне хирургије Специјалне ортопедске болнице Бањица у периоду од 1981. до 1984, када је положио специјалистички испит. Усавршавао се у Глазгову, Лондону и Бристолу.

Један је од пионира пластичне и реконструктивне хирургије у Србији и крагујевачком Клиничком центру у ком је био шеф одсека од 1984. до 1992. Радио је у приватним клиникама у Крагујевцу, Београду, Крушевцу, Клиничком центру у Љубљани и болници Hygeia у Атини. Основао је сопствену приватну клинику за естетску и пластичну хирургију у Крагујевцу.

С поштовањем,

Ивана Мараш