KME - деветодневни тренинг "Летња школа клиничке фармакологије"

Медицинско друштво за рационалну терапију Републике Србије (МЕДРАТ) у сарадњи са Агенцијом за образовање Промотер организује:

Деветодневни тренинг "Летња школа клиничке фармакологије"
25. август - 4. септембар 2017. године
Хотел "Park Lake Side", Охрид, Македонија

Летња школа (тренинг) ће бити одржана за групу од 50 полазника, у хотелу "Парк Лаке Сиде", Охрид, Македонија, од 25. августа до 4. септембра 2017. године. Предавач и инструктор на овом тренингу ће бити проф. др Слободан Јанковић (ResearchGate CV), примаријус, специјалиста хирургије и клиничке фармакологије, са дугогодишњим професионалним искуством у наведеној области.

Тренинг ће овог пута бити намењен специјализантима, специјалистима, студентима завршних година медицине/фармације који показују посебан интерес и резултате за област клиничка фармакологија, запосленима у фармацеутским компанијама, као и осталим заинтересованим колегама. Полазници ће овладити вештинама ефикасне, безбедне и исплативе употребе најважнијих група лекова који се користе у свакодневној клиничкој пракси, у складу са принципима медицине засноване на доказима. На конкретним примерима из праксе, упознаће се са фармакокинетиком и фармакодинамиком лекова, избором лека, начином примене, дозирањем и дужином трајања терапије у зависности од демографских и клиничких карактеристика пацијената, као и најважнијим фармакоеконмским аспектима њихове примене. Посебан акценат са становишта безбедности ставиће се на рационалну примену лекова код посебних групација пацијената, клинички значајне интеракције, употребу лекова ван индикационог подручја, као и свекупним етичким и легалним принципима њихове примене. Полазници су у обавези да са собом на тренинг понесу лап-топ рачунар са могућношћу успостављања бежичне интернет везе, коју ће обезбедити организатор. С обзиром на велико интересовање за овај тренинг, у наведеном термину настава ће бити организована за кандидате који се први региструју.

Опширније на сајту medrat.edu.rs/letnja-skola-kliničke-farmakologije